Свети Влас

гр. Свети Влас (3 000 жители) е разположено по брега на Черно море и в подножието на южните склонове на източна Стара Планина. Селото се намира в непосредствена близост до: Бургас - 40 км, Несебър - 8 км, Слънчев бряг - 4 км, Paradise Beach - 1,5 км, Елените 2 км. Свети Влас първоначално е основан през втори век като тракийско селище с името "Лариса", през 14 век приема името на Свети Влас - животновъд, лечител и покровител на търговците. През годините на османското владичество са известни няколко имена на селото и всички са свързани с манастирите около селото. Турците го наричали Кючюк манастир, а в регистрите е записано като село Манастир.

Превъзходното съчетание - Балкан с море, превръщат Свети Влас в селище с уникален климат благоприятстващ целебно климатично въздействие върху белодробни заболявания Плажните ивици са с обща дължина около 1,5 км и средна ширина 15 метра. Основните плажове са централен (от. х. Синева до к-с Сън Палас), малкия (къмпинга - от к-с Сън Палас до к-с Ревиера) и плажа до новата Марина - яхтено пристанище (под комплекс Манастира.

Свети Влас – най-престижният морски курорт за притежателите на яхти по южното Черноморие. Следвайки тенденцията на най-луксозните курорти на Средиземно море, през 2007 г. бе открито най-модерното пристанище за яхти в България, с най-добрите барове и ресторанти, най-модерните нощни клубове, най-луксозните хотели и пешеходни зони. Свети Влас се намира начело на списъка с предпочитани дестинации за прекарване на лятото от представителите на по-богатата класа в България и съседните държави, като курортът се развива с всяка изминала година, предлагайки все повече удобства и съоръжения.

Района където е разположено селото е най голямата туристическа зона на България. На практика е непризнатата българска ривиера оформена от Ахелой, Равда, Слънчев Бряг, Зора, Санаториума(между Свети Влас и Зора), Инцараки, Свети Влас, Paradise Beach (Робинзон) и Елените. Предполага се че в недалечно бъдеще тази огромна и невероятна туристическа зона ще достигне до нос Емине които се намира на 5 км. от Свети Влас

 

Контакти

София 1000,
ул. „Луи Айер” №77
Вижте къде се намираме картата
Ако имате въпроси моля свържете се с нас. С радост ще ви бъдем полезни
обадете ни се
0887 009 444